Siirry sisältöön

Peruna-tomaattimunakas

20min
2 annosta
G, VL

Ainekset

  • 200 g kypsää Talentine-perunaa (kiinteä)
  • 1 pieni punasipuli
  • 8 kpl kirsikkatomaattia
  • 6 munaa
  • 4 rkl vettä tai kermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 2 rkl juustoraastetta
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Keitä ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Riko munat ja vatkaa rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon vesi tai kerma ja mausteet.
  4. Käytä paistinpannua, jonka voit laittaa uuniin. Kuullota voissa perunat ja sipuli.
  5. Lisää munaseos pannulle ja nosta lämpöä. Anna seoksen lämmetä kunnolla ja ripottele pinnalle kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
  6. Laita seos uuniin noin 6–8 minuutiksi kunnes munakas on hyytynyt. Nauti vihersalaatin kera.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Munakas on nopeaa, edullista ja ravitsevaa ruokaa, joka maistuu hyvältä myös kylmänä ja on oiva eväs töihin sekä piknikille.