Siirry sisältöön

Lämmin makkara-perunasalaatti

15min
4 annosta
G, M

Ainekset

  • 800 g kypsää Annabelle-perunaa (kiinteä)
  • 200 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 250 g raakamakkaraa
  • 1 rkl öljyä
  • Kastike:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua oreganoa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna oregano ja sekoita kaikki kastikeainekset keskenään.
  2. Paloittele kypsät perunat ja mausta kastikkeella.
  3. Poista kannat tuoreista pavuista, kiehauta suolalla maustetussa vedessä ja valuta tai vaihtoehtoisesti sulata pakastepavut.
  4. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Paloittele makkarat.
  5. Ruskista makkarat ja pienennä lämpöä. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi.
  6. Lisää pannulle perunat, tomaatit sekä vihreät pavut ja anna lämmetä.
  7. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  8. Nauti raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Salaattiin sopii kaikenlaiset makkarat – voit valita oman makusi mukaan. Kokeile salaattia myös kypsien papujen, Mifun tai Härkiksen kera.