Siirry sisältöön

Parmesaaniperunoita ja kirjolohta

30min
4 annosta
VL

Ainekset

  • 1 kg Siikli-perunaa (kiinteä)
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 300 g kirjolohifileetä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • Kermaviilikastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl hunajaa
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 10 lehteä tuoretta basilikaa hienonnettuna
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Pilko perunat ½ cm viipaleiksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja valele öljyllä. Sekoita ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipelille.
  2. Sekoita korppujauho ja parmesaani. Ripottele puolet seoksesta perunoiden pinnalle.
  3. Paista perunoita 220 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
  4. Leikkaa kirjolohi noin 2 cm paksuisiksi paloiksi. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla.
  5. Ota pelti uunista ja nostele kalanpalat perunoiden päälle.
  6. Ripottele päälle loput korppujauho-parmesaaniseoksesta ja paista vielä noin 7–10 minuuttia kunnes kala on kypsää.
  7. Sekoita kastikeainekset ja tarkista maku.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Voit käyttää kalan sijaan broileria, kypsiä papuja, Mifua tai Härkistä.