Siirry sisältöön

Perunapizza

60min
4 annosta
VL

Ainekset

  • Pizzataikina:
  • 2 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • Täyte:
  • 6 keskikokoista kypsää Mikro-perunaa
  • suolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • rucolaa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut taikinan ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  2. Muotoile käsin kaksi pizzapohjaa suoraan leivinpaperilla vuoratulle pellille jauhoja apuna käyttäen. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  3. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  4. Leikkaa kypsät perunat viipaleiksi.
  5. Kuori, puolita ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Yhdistä sipulit- ja perunaviipaleet laakeassa astiassa.
  6. Lisää oliiviöljy sekä suola ja sekoita niin, että mausteet imeytyvät tasaisesti.
  7. Hienonna rosmariini. Sekoita ranskankerma, mausteet, hunaja ja juusto. Levitä seos pizzapohjille.
  8. Asettele päälle peruna-sipuliseos.
  9. Paista pizzaa uunin alaosassa 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  10. Viimeistele sormisuolalla ja rucolan lehdillä.
  11. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Pizzaan sopii lisäksi myös feta-, vuohen- tai mozzarellajuusto. Voit muokata reseptistä helposti gluteenittoman ja vegaanin!