Siirry sisältöön

Peruna-tomaattipaistos

40min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 800 g kypsää Jazzy-perunaa (kiinteä)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl kermaa tai kookoskermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 2 dl juustoraastetta
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Keitä perunat. Paloittele kypsät perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna basilika.
  4. Lisää basilika, sipulit ja kirsikkatomaatit perunoiden päälle uunivuokaan.
  5. Sekoita kermaan munat ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kerma hyytynyt.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Tähän ruokaan voit halutessasi lisätä kaikkia kypsiä kasviksia, broileria, kinkkua, makkaroita sekä kylmäsavukalaa, kypsää kalaa, kypsiä papuja, Mifua tai Härkistä.