Siirry sisältöön

Lohkoperunapelti

30min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl Provençale-yrttimausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 200 g fetajuustoa
  • 200 g terttu- tai kirsikkatomaatteja
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Pese ja lohko perunat. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Sekoita kulhossa perunat, sipulit, 2 rkl öljyä ja mausteet.
  3. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
  4. Lisää pellille fetapala ja tomaatit. Ripottele 1 rkl oliiviöljyä fetan ja tomaattien päälle ja rouhi pinnalle hiukan mustapippuria.
  5. Paista vielä uunin ylätasolla 10–15 minuuttia.