Ainekset
- 500 g yleisperunaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 200 g parsakaalia
- 2 rkl öljyä
- 1-2 tl intialaista mausteseosta tai currya
- suolaa
- 2 dl vihreitä linssejä
- 1 l kasvislientä
- 2 dl kookosmaitoa
- tuoretta korianteria, basilikaa tai persiljaa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
Resepti
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.
- Kuullota öljyssä sipulit, perunat ja mausteet. Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.
- Sekoita joukkoon linssit ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää parsakaali ja kookosmaito. Keitä viisi minuuttia. Tarkista maku ja ripottele päälle hienonnetut yrtit. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.
Vinkit:
Voit lisätä keittoon kypsää broileria tai ruskistettua broilerin jauhelihaa.