Siirry sisältöön

Intialainen peruna-linssikeitto

30min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 500 g yleisperunaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g parsakaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1-2 tl intialaista mausteseosta tai currya
  • suolaa
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • tuoretta korianteria, basilikaa tai persiljaa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen yleisperuna 2 KG

    Suomalainen yleisperuna 2 KG

  • Suomalainen yleisperuna, jääkaappilaatikko 2 KG

    Suomalainen yleisperuna, jääkaappilaatikko 2 KG

Resepti

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.
  2. Kuullota öljyssä sipulit, perunat ja mausteet. Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.
  3. Sekoita joukkoon linssit ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Lisää parsakaali ja kookosmaito. Keitä viisi minuuttia. Tarkista maku ja ripottele päälle hienonnetut yrtit. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.

Vinkit:

Voit lisätä keittoon kypsää broileria tai ruskistettua broilerin jauhelihaa.