Siirry sisältöön

Peruna-jauhelihapannari

45min
4-6 annosta
VL

Ainekset

  • 400 g yleisperunaa
  • 3 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja tai kaurajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 200 g naudan tai broilerin jauhelihaa, Mifua tai Härkistä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 50 g juustoraastetta
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen yleisperuna 2 KG

    Suomalainen yleisperuna 2 KG

  • Suomalainen yleisperuna, jääkaappilaatikko 2 KG

    Suomalainen yleisperuna, jääkaappilaatikko 2 KG

Resepti

  1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kananmunat, maito, jauhot ja suola. Anna turvota huoneenlämmössä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Puolita kirsikkatomaatit. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Ruskista jauheliha, Mifu tai Härkis öljyssä. Lisää sipulit sekä mausteet.
  3. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle jauheliha, tomaatit ja juustoraaste.
  4. Laita pannari uuniin noin 30 minuutiksi kunnes se on kypsää ja saanut kauniin värin.

Vinkit:

Pannarin päälle voit laittaa jääkaapista juuston, lihan, kalan ja kasvisten loput. Nopea ja helppo perunapannari vie isommankin nälän. Ruokaisaa pannaria voi kuljettaa evääksi töihin ja piknikille.