Siirry sisältöön

Tilli-mantelipestoperunat ja kirjolohta

30min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 600 g Baby-perunaa
  • 500 g kirjolohifileetä
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • Tilli-mantelipesto:
  • 1 iso ruukku tilliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl mantelilastuja
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ dl öljyä
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Keitä Baby-perunat kypsiksi.
  2. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  3. Hienonna tilli ja yhdistä kaikki peston ainekset. Pyöräytä tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita pesto perunoiden joukkoon.
  4. Mausta kala suolalla ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita sinappi ja hunaja ja levitä se kalan päälle.
  5. Nosta perunat pellille kalan molemmin puolin.
  6. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kirjolohi on kypsää ja perunat ovat saaneet hieman väriä.
  7. Tarjoile raikkaan salaatin kera.