Ainekset
- 600 g Baby-perunaa
- 500 g kirjolohifileetä
- ¼ tl suolaa
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl hunajaa
- Tilli-mantelipesto:
- 1 iso ruukku tilliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl mantelilastuja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- ½ dl öljyä
Resepti
- Keitä Baby-perunat kypsiksi.
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Hienonna tilli ja yhdistä kaikki peston ainekset. Pyöräytä tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita pesto perunoiden joukkoon.
- Mausta kala suolalla ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita sinappi ja hunaja ja levitä se kalan päälle.
- Nosta perunat pellille kalan molemmin puolin.
- Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kirjolohi on kypsää ja perunat ovat saaneet hieman väriä.
- Tarjoile raikkaan salaatin kera.