Siirry sisältöön

Lihaperunasoselaatikko

60 min
6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 2 kg jauhoista perunaa
  • 75 g voita
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl maitoa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa tai maun mukaan
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 2 munaa
  • Pinnalle:
  • 1 pieni paprika
  • 1 dl juustoraastetta
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

  • MUUMI Muusiperuna 1 kg

    MUUMI Muusiperuna 1 kg

  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

Resepti

  1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipuli sekä mausteet ja paista vielä hetki.
  4. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  5. Kaada perunoista vesi pois, lisää voi sekä suola ja soseuta perunat. Lisää joukkoon maito.
  6. Sekoita perunasose, jauheliha ja kananmunat keskenään. Tarkista maku ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle paprikakuutiot ja juustoraaste.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai maustekurkkuja.

Vinkit:

Jauhelihan voit korvata kylmäsavuporolla, broilerinjauhelihalla, Härkiksellä, kypsillä pavuilla tai Mifulla. Näppärä ja täyttävä ruoka sopii evääksi töihin.