Siirry sisältöön

Peruna-lehtikaalimuusi eli Irkkumuusi

20min
4-6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg isoja jauhoisia perunoita
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 50 g voita
  • 2 ½ dl täysmaitoa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

Resepti

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Halkaise ja huuhtele purjo. Käytä vain vaalea ja vaaleanvihreä osa. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi.
  3. Poista lehtikaalista paksu ruoti ja revi paloiksi.
  4. Kuullota purjo ja lehtikaali öljyssä pehmeäksi. Mausta suolalla ja hunajalla.
  5. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja lisää voi. Soseuta perunat perunansurvimella ja lisää maito, purjo ja lehtikaali. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkit:

Nauti lohturuokana tai lisäkkeenä erilaisten ruokien kera.