Siirry sisältöön

Hölskypottupata

20min
4-6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg Rock-perunaa (jauhoinen)
  • 1 rkl voita
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
  • 50 g baby pinaattia
  • 150 g ranskankermaa
  • noin ½ tl suolaa
  • 100 g ruskistettua pekonia, kypsää lihaa tai kalaa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

Resepti

  1. Kiehauta vesi ja keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää voi perunoiden joukkoon.
  2. Ruskista pekoni pannulla rapeaksi.
  3. Lisää sipuli, persilja, babypinaatti, ranskankerma ja suola kattilaan. Pane kansi päälle ja ravista eli hölskytä kattilaa niin, että perunoiden rakenne rikkoutuu.
  4. Murustele ruskistettu pekoni joukkoon ja nauti.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.