Siirry sisältöön

Yrttiperunat

40min
6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg keittoperuna Colomboa (kiinteä)
  • Yrttitahna:
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 dl hienonnettuja basilikanlehtiä
  • 2 rkl parmesaania
  • Pinnalle:
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • Sivele tahna perunoiden päälle ja ripottele pinnalle auringonkukansiemenet.
  • Paista perunoita noin 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman ruskistuneet.
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy 1 kg

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 kg

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperuna 500 g

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Siikli 1 kg

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

Resepti

  1. Keitä perunat melkein kypsäksi. Nosta ne kylmään veteen. Valuta ja painele kuivaksi talouspaperilla. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta suolalla.
  2. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  3. Sekoita öljy ja basilika tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  4. Sekoita joukkoon parmesaani.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Paista uunissa perunoiden kanssa samalla pellillä marinoituja vihanneksia, tofua, halloumia, kalaa, broileria tai lihaa.