Ainekset
- 1 kg keittoperuna Colomboa (kiinteä)
- Yrttitahna:
- 1/2 dl öljyä
- 2 dl hienonnettuja basilikanlehtiä
- 2 rkl parmesaania
- Pinnalle:
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- Sivele tahna perunoiden päälle ja ripottele pinnalle auringonkukansiemenet.
- Paista perunoita noin 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman ruskistuneet.
Resepti
- Keitä perunat melkein kypsäksi. Nosta ne kylmään veteen. Valuta ja painele kuivaksi talouspaperilla. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta suolalla.
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Sekoita öljy ja basilika tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Sekoita joukkoon parmesaani.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.
Paista uunissa perunoiden kanssa samalla pellillä marinoituja vihanneksia, tofua, halloumia, kalaa, broileria tai lihaa.