Siirry sisältöön

Mehevät lyttyperunat

40min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 800 g Mix-perunoita (jauhoinen)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Marinoitu punasipuli:
  • 1 punasipuli
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • Kastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl hunajaa ripaus suolaa
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (persilja, basilika, ruohosipuli)
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

Resepti

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kaada sipuleiden päälle kulhoon punaviinietikka ja ripauta joukkoon sokeri. Anna sipuleiden maustua 15 minuuttia.
  3. Sekoita kastikeainekset ja jätä huoneenlämpöön vetäytymään.
  4. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  6. Lyttää perunat painamalla niitä kämmenellä tai lasin, pullon tai kulhon pohjalla.
  7. Sivele perunoiden pintaan oliiviöljyä ja ripottele pinnalle valkosipuliviipaleet. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
  8. Paista uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta ja kuori on rapea.
  9. Lusikoi punasipuli perunoiden päälle ja dippaa kastikkeeseen.

Vinkit:

Tästä perunalajikkeesta tulee ihanan mureat lyttyperunat. Niissä on paksu kuori, joka rapeutuu hyvin uunissa. Lyttyperunat voi valmistaa muistakin jauhoisista perunalajikkeista. Ne ovat täydellistä lohturuokaa ja sopivat lisukkeeksi erilaisille ruoille tai tarjottavaksi erilaisten kylmien leikkeleiden kera.