Siirry sisältöön

Juustomestarin uuniperunat

70min
6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 6 isoa uuniperunaa (jauhoinen)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 100 g babypinaattia
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ prk Koskenlaskija Ruoka & Dippi cheddaria
  • 1 dl juustoraastetta
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

Resepti

  1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.
  2. Ota perunat pois uunista ja nosta uunin lämpöä 225 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Leikkaa hieman jäähtyneistä perunoista hattu pois ja koverra sisus lusikalla kulhoon.
  5. Kuullota öljyssä sipulit ja kuivattu timjami. Lisää joukkoon pinaatti. Sekoita mukaan perunoiden sisus, Koskenlaskija sekä mausteet ja tarkista maku.
  6. Jaa seos perunankuoriin ja ripottele juustoraaste perunoiden päälle. Paista uunissa, kunnes pinta on kullankeltainen.
  7. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkit:

Voit lisätä täytteeseen kevyesti ruskistettuna mausteista makkaraa viipaleina tai ruskistettua pekonia suikaleina. Savukala tai kylmäsavukala sopii myös. Leikkaa perunoista viipaleita ja tarjoile ne pääruokana, lisukkeena tai pieninä alku- tai cocktailpaloina.